Fructul de mango poate fi rotund sau oval, cu o greutate cuprinsa intre 300 si 600gr, cu o coaja de culoare galbena, verde sau rosie. Un mango verde nu este copt, el putand fi incercat daca este copt printr-o apasare usoara cu degetul la care trebuie sa cedeze si sa raspandeasca un parfum imbatator. Este un fruct carnos cu o pulpa de culoare galbena, iar in mijloc are un sambure mare si plat.

Calitati nutritionale (100g):
Calorii 65
Proteine 0,5
Lipide 0,3
Carbohidrati 17
Fibre 1,8

Cum se pastreaza:
-Mango se pastreaza cel mai bine la temperaturi intre 55 grade F si 65 grade F intr-un loc uscat. Ca toate celelalte fructe exotice, mango necopt nu se tine la frigider. Mango se va coace in doua-trei zile daca este tinut la temperatura camerei. Odata copt, mango se poate tine la frigider, dar trebuie consumat in cateva zile.

Beneficii pentru sanatate:
-inima sanatoasa
-vederea buna
-sistem imunitar puternic
-risc scazut al dezvoltarii cancerului

Retete: Parjoale de cartofi cu salata de mango

Ingrediente
700 g cartofi dulci, curatati si taiati bucati
25 g unt
o ceapa, tocata fin
un catel de usturoi, zdrobit
nucsoara rasa
sare, piper negru macinat
un ou
50 g malai instant
2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru salata de mango
un fruct de mango, curatat si taiat cubulete
6 rosii pitice, taiate felii
4 fire de ceapa verde
un ardei iute rosu, tocat cat mai marunt
zeama si coaja rasa de la 1/2 lam?ie
2 linguri menta proaspata, tocata fin
o lingura miere de albine de salcam
frunze de salata, pentru garnitura

Mod de preparare
Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 15-20 minute, apoi scurgeti-i si zdrobiti-i astfelincat sa obtineti un pireu fin. Topiti untul intr-o cratita si caliti la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati pireul de cartofi, nucsoara rasa, sare si piperdupa gust, amestecati bine, luati vasul de pe foc si lasati cartofii sa se raceasca. Faceti patru parjoale de circa 2,5 cm grosime; inmuiati-le intai in ou batut, apoi in malai si lasati-le sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora. Intre timp, preparati salata: amestecati toate ingredientele intr-un castron, acoperiti cu folie de nailon si pastrati salata la temperatura camerei pana o serviti. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti parjoalele cate 4-5minute pe fiecare parte. Ornati cu frunze de salata verde si serviti imediat, cu salata de mango.